Drommels

Samen met de leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen, prinsen en prinsessen en indianen. Ze kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op bivak vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding..

Waneer?

De Drommels hebben chiro van 14u00 tot 17u00.

Leeftijd

De leeftijd van de Drommels ligt tussen de 6 & 8 jaar.

LEIDING

Brent Coelmont

Klaas Barbe

Speelclub

(7j – 9j) Na vijf dagen kamp is het tijd om een trapje hoger te gaan. Tijd voor fun, avontuur en ga zo maar door in de Speelclub. Het ene bosspel volgt het andere op en de ene plas is al wat vuiler dan de andere. Kortom, het is een periode om nooit te vergeten, die je samen met je mega-leiding doorbrengt.

Waneer?

Zoals bij de Drommels heeft de Speelclub chiro van 14u00 tot 17u00.

Leeftijd

De leeftijd van de Speelclub ligt tussen de 8 & 10 jaar.

Leinding

Lennert Van Hauwermeiren

Arthur Houbracken

 

 

Rakkers

De Rakkers hangen samen met hun Rakkersleiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakkers zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Wanneer?

De Rakkers hebben chiro van 14u00 tot 17u30.

LEEFTIJD

De leeftijd van de Rakkers ligt tussen de 10 & 12 jaar.

Developing

Casper Nelissen

Maarten De Haen

 

 

Toppers

De Toppers trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch Toppers…

Wanneer?

De Toppers hebben chiro van 14u00 tot 18u00.

LEEFTIJD

De leeftijd van de Toppers ligt tussen de 12 & 14 jaar.

Leiding

Tom Van Der Cruyssen

Toon Mostinckx


Kerels

De kerels trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven Kerelsblad.

Wanneer?

De Kerels hebben chiro van 14u00 tot 18u30.

LEEFTIJD

De leeftijd van de Kerels ligt tussen de 14 & 16 jaar.

Leiding

Robrecht De Haen

Jens Van Der Kelen

Tuur Deschuyffeleer

Aspiranten

De Aspiranten nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ookal zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.

Wanneer?

De Aspiranten hebben chiro van 14u00 tot 19u00.

LEEFTIJD

De leeftijd van de Aspiranten ligt tussen de 16 & 18 jaar.

Leiding

Brecht Bossuyt 

Nelis Dhont

 © Chiro Jongens Lennik | Made by Robrecht De Haen.