Beste leden, ouders en sympathisanten, We zijn op zoek naar nieuwe/extra kookouders voor het aankomende bivak en de komende jaren. Ons kamp valt elk jaar van 11 tot 21 juli.

Wat houdt het in? De kookploeg bestaat uit ongeveer 4 tot 8 mensen en kan afhankelijk van beschikbaarheid gesplitst worden in “Team 1” en “Team 2”. Er is vrijheid in het kiezen van hoeveel personen en welke personen in het kookouders ‘Team’ zitten, vrienden, familie; iedereen met een hart voor Chiro is welkom. Jullie gaan dan met ons mee op kamp vanaf 11 tot 21 juli. Ja, dit zijn inderdaad 10 dagen (7 vakantiedagen) maar hier kunnen de ‘teams’ handig op inspelen: “Team 1” de eerste 5 dagen en “Team 2” de laatste 5 dagen… Zo wordt het beslag op vakantiedagen geminimaliseerd (hoewel het echt wel de moeite is om de volle 10 dagen aanwezig te zijn en dus ook mogelijk is)

We eten drie keer per dag; ’s morgens , ’s middags en ’s avonds en uiteraard ook een 4uurtje. Het zijn geen ingewikkelde gerechten met elke dag opnieuw “liefde” als extra ingrediënt. Voorbeelden van maaltijden die we (bijna) elk jaar wel eten zijn pannenkoeken, spaghetti, aardappelen met boontjes, kip curry met rijst en ’s morgens boterhammen met chocopasta… De leiding en kookouders van de voorbije jaren zullen jullie ook wat helpen met de hoeveelheden, het reilen en zeilen, eventuele tips, recepten, enzovoort… Je komt terecht in een zeer ervaren ploeg!

Kookouder zijn is veel meer dan gewoon koken en is altijd heel gezellig. Elk jaar zijn we met een leuke groep leiding en leden. ’s Avonds kunnen jullie gezellig wat kaarten (lees: aperitieven), overdag met de kinderen spelen en er wordt heel wat afgelachen. We organiseren met de kookouders een kampetentje op resto, boksen Groeps Bervorderende Activiteiten (GBA) in elkaar met de leiding zodat we elkaar wat beter leren kennen. De applausrondes en gezangen na een maaltijd aan jullie adres zijn niet schaars en ja… menig kookmama blijft niet ontroert tijdens zo een moment. De return is enorm en niet te beschrijven.

Ben je geïnteresseerd of wil je bijkomende informatie? Contacteer Ben Blendeman (VB), Nelis Dhont (GL) of spreek gerust iemand van onze leidingsploeg of kookploeg aan. Het is ook helemaal niet verplicht om meerdere jaren mee te gaan; als jullie het volgende jaar niet kunnen of niet meer willen is dit geen enkel probleem.

Met vriendelijke groeten, Chirojongens Lennik

Ben Blendeman – ben@blendeman.net – 0475 781 686

Nelis Dhont – nelis.dhont@hotmail.com – 0479 372328

Categorieën: Uncategorized